Basit Revani nasıl yapılır
İyi günler.Bugün sizlere revaninin çabuk ve kolay yapılanı Basit Revani yi anlatacağım.Eminim birçoğunuz revani yapmayı biliyorsunuzdur ama birde bu tarifi deneyin.Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.
Gerekli Malzemeler:
4 tane, yumurta
3 yemek kaşığı, sıvıyağ
1 su bardağından, biraz az, irmik
1 su bardağı, şeker
1 su bardağı, yoğurt
2,5 su bardağı, un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay fincanı, ceviz içi
Şerbeti: 3 çay fincanı, şeker
3 çay fincanı, su
4 tane, yumurta
3 yemek kaşığı, sıvıyağ
1 su bardağından, biraz az, irmik
1 su bardağı, şeker
1 su bardağı, yoğurt
2,5 su bardağı, un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay fincanı, ceviz içi
Şerbeti: 3 çay fincanı, şeker
3 çay fincanı, su
Basit Revanimizin yapılışı :
Öncelikle karıştırma kabımıza şeker ve yumurtaları alalım ve çırpalım. Sonra sırası ile diğer malzemeleri koyup karıştıralım kek kıvamında olunca, yağlanmış fırın kabına alalım 175 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirelim.
Revanimiz pişerken bizde şerbetimizi hazırlayalım, tencereye şekeri ve suyu alalım, karıştırarak kaynatalım. Kaynamaya başladıktan sonra, yaklaşık 15 dakika daha kaynamaya bırakalım. Ocaktan almadan 3 dakika önce, limon suyunu ekleyelim.
Pişen revanınin üzerine, fırından çıkar çıkmaz bir çay fincanı soğuk suyu gezdirerek dökelim. Daha sonra(ılık) şerbetini verelim. Servise sunacağınız zaman,üzerine hindistancevizi serpelim. Afiyet olsun.
Öncelikle karıştırma kabımıza şeker ve yumurtaları alalım ve çırpalım. Sonra sırası ile diğer malzemeleri koyup karıştıralım kek kıvamında olunca, yağlanmış fırın kabına alalım 175 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirelim.
Revanimiz pişerken bizde şerbetimizi hazırlayalım, tencereye şekeri ve suyu alalım, karıştırarak kaynatalım. Kaynamaya başladıktan sonra, yaklaşık 15 dakika daha kaynamaya bırakalım. Ocaktan almadan 3 dakika önce, limon suyunu ekleyelim.
Pişen revanınin üzerine, fırından çıkar çıkmaz bir çay fincanı soğuk suyu gezdirerek dökelim. Daha sonra(ılık) şerbetini verelim. Servise sunacağınız zaman,üzerine hindistancevizi serpelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder